Kush tha që për të përballuar temperaturat e larta tipike të këtij sezoni, ilaçi i vërtetë janë pijet e ftohta? Pijet e ngrira, akulloret dhe granitat në përgjithësi do të të freskojnë për momentin, por kjo ndjesi do të zgjasë për një kohë të shkurtër, për t’u kthyer më pas në perceptimin e nxehtësisë në një mënyrë më intensive. Studiuesit dhe nutricionistët e thonë dhe shkenca e konfirmon: pijet e nxehta janë mënyra më efektive për të shuar etjen dhe për të luftuar nxehtësinë e verës, madje edhe në plazh nën një ombrellë. Çajrat bimorë të nxehtë janë gjithnjë e më shumë aleati i përsosur për të luftuar nxehtësinë, shpjegon një studim i kryer nga marka Clipper Teas përmes monitorimit të mbi 200 burimeve përfshirë revista, gazeta, portale, blogje dhe një grup i mbi 50 nutricionistë, për të hetuar përfitimet e pijeve të nxehta gjatë verës.

Kur është nxehtë, temperatura e trupit rritet dhe, me konsumin e pijeve të akullta, ndjesia e freskisë është vetëm momentale. Me ato të nxehtat, nga ana tjetër, në fillim mund të keni një perceptim të nxehtësisë më të madhe, por pastaj vjen lehtësimi sepse, pasi temperatura e brendshme është rritur në lidhje me temperaturën përreth, trupi fillon të lëshojë nxehtësi. Mënyra e vetme për ta ulur është djersitja: përmes këtij procesi nxehtësia thithet nga ajri dhe temperatura e trupit zvogëlohet.

Nuk është rastësi që, tradicionalisht, popullsitë e vendeve të nxehta ose ata që jetojnë në shkretëtirë konsumojnë pije të nxehta, të cilat mund të rritin djersitjen, por është një proces fiziologjik i natyrshëm i ftohjes së trupit tuaj që nuk është i dëmshëm, por përkundrazi i favorshëm, veçanërisht në prani të nxehtësisë së thatë./ Burimi Glamour/ Tiranapost.al

Please follow and like us: