Vit pas viti, gjithnjë e më shumë njerëz heqin dorë nga mishi dhe produktet shtazore, dhe zgjedhja e gjellës vegjetariane në restorante po bëhet më e gjerë.

Megjithatë, kjo nuk është mënyra më e shëndetshme për të ngrënë. Por çfarë do të ndodhë nëse tërësisht heqim dorë nga dieta vegjetariane dhe bëhemi mishngrënës të veçantë? Shkurtimisht, trupi ynë do të tronditej.

Helmimi me proteina

Një dietë që përfshin vetëm mish do të thotë që ne nuk konsumojmë ndonjë ushqim të pasur me fibra, i cili së pari do të shkaktonte një kapsllëk – që është efekti më i butë anësor.

Refuzimi i ushqimeve të pasura me karbohidrate do të heqë dorë nga burimet kryesore të energjisë. Për këtë arsye, trupi do të degradonte yndyrën dhe proteinat më të rëndësishme, të cilat do të shkaktonin probleme shtesë.

Do të ketë helmim nga proteinat, çrregullime me simptoma shumë të pakëndshme, si diarre dhe madje edhe vdekje. E gjithë kjo do të rezultojë nga akumulimi i një pajisjeje që ndodh në mëlçi kur konverton proteinën në glukozë.

Skorbut ose infeksione me baktere?

Një mënyrë me të cilën mund të parandalojmë disa nga simptomat është të konsumohet mishi i papërpunuar për të shmangur shkatërrimin e vitaminës C nga gatimi. Por përsëri, kjo do të çonte në shumë infeksione bakteriale.

Me fjalë të tjera, nëse keni menduar ndonjëherë të hiqni dorë nga të gjitha ushqimet përveç mishit, ne kemi vetëm një mesazh për ju – Mos.