Spaç, 29 maj 2019.

Pershpirtje me muzike e lexime ne 40 vjetorin e pushkatimit të Xhelal Koprenskës, Fadil Kokomanit dhe Vangjel Lezhos. Lexuan pjese nga memuaret e Spaçit të mbijetuarit e këtij kamp-burgu: Fatos Lubonja, Bedri Çoku dhe Shkëlqim Abazi.
Organizatore: Ambasada Austriake, Instituti i Studimit të Krimeve dhe Pasojave te Komunizmit, Ministria e Kultuires, ISKK,  dhe IDMC

Foli Ambasadori Austrisë, Ministrja e Kulturës, Drejtori i Institutit Agron Tufa dhe ish të burgosur.

 

 

 

 

 

 

 

Vagoni që nxirrej minerali nga galerite e nëntokës, tmerri i vuajtjeve te burgosurve

Ndërtesa e komandës së burgut, pike dominuese, ndërsa fjetina e te burgosurve ndodhet poshtë saj.

Ndërtesa e komandës së burgut, e pare nga një pikë tjetër.

Fjetina e të burgosurve e vendosur në buzë të një përroi në gropë.

Fjetina e pare nga përpara

Në hyrje të burgut: dhomë e hapur në shkëmb për kontrollin e fmailjarëve të të burgosurve dhe ushqimeve.

Dhoma kur të burgosurit merrnin leje për fjetur një natë me gruan.

29 maj 2019, ish të burgosur dhe vizitorë mblidhen në sallën ku komanda u lexonte të burgosurve veprat e shokut Enver Hoxha për t’i “edukuar”, armiqtë e popullit!

Muzikante me vioniçel dhe piano të ardhur nga Vjena e Austrisë, për këtë perkujtimore.

Ambasadori i Austrisë duke folur në përkujtimore.

Ministria e Kulturës, duke folur.

Ish i burgosuri Fatos Lubonja, duke folur.

Ish i burgosuri Bedri Çoku, duke folur.

Ish i burgosuri Shkëlqim Abazi, duke folur.

Nga e djathta: Agron Tufa, Lutf Dervishi, Ambasadori Austrisë, ish i burgosuri Kujtim,  gazetarja.

Ish të burgosur me dënime të rënda, në burgun e Spaçit

Ish të burgosur, nga e majta: Shkëlqim Abazi, Bedri Çoku dhe Fatos Lubonja

Nga e majta: Agron Tufa dhe Enver Memishaj.

Please follow and like us: