Njerëzve iu është dhuruar një pjesë e trurit, e njohur si gjëndra pineale, ose si syri i tretë.

Kjo pjesë e trurit, që është përgjegjëse për prodhimin e serotonës dhe melatoninës, ndërlidhet hormonet tona që ndikojnë në orarin e gjumit, duke përfshirë edhe funksionet tona sezonale.

Gjendra pineale mund të gjendet afër qendrës së trurit, përkatësisht ndërmjet dy hemisferave.

Arsyeja se pse informacioni mbahet larg njerëzimit është se mjekësia nuk dëshiron që ta shfrytëzojmë potencialin e plotë që kemi, shkruan Ano News.

Gjëndja pineale është realisht portali midis botës fizike dhe shpirtërore për njerëzit. Kur aktivizohet, ndjesia e euforisë okupon mendjen e njerëzve, duke u dhënë atyre një ndjenjë të njohjes më të madhe.

Dikush mund të arrijë këtë përmes jogës, meditimit dhe shumëllojshmërisë së metodave të tjera okulte.