Ndërsa Italia dhe Ballkani po përballen me reshje të mëdha dhe erëra të forta, banorët në veriperëndim të Rusisë, Siberi, pranë zonës Arktike, gëzojnë temperatura ekstreme për zonën – madje 31 gradë Celsius.

Sipas portalit Severe Weather Europe, temperaturat e larta priten në ditët në vijim për rajonin.