Përbërësit:
400 gr makarona
400 gr domate të qëruara
1 thelb hudhër
2 degë borzilok
2 patëllxhanë
Kripë
3 lugë gjelle vaj ulliri
200 gr mozarela
Parmixhan
Përgatitja:
Në një tigan të thellë ngrohim vajin dhe e aromatizojmë atë me 1 thelb hudhër. Domatet i kalojmë në blender duke i kthyer në pure dhe e shtojmë në tigan, e më pas shtojmë edhe 4 gjethe borzilok. Presim patëllxhanët në feta me trashësi 0,5 cm dhe i pjekim në një tigan zgare. Ndërkohë kemi vendosur një tenxhere me ujë për të zier. Shtojmë në të kripë, hedhim makaronat dhe i ziejmë ato 3 minuta më pak se shkruhet në etiketë.
Gjatë kohës që ziejnë makaronat përfundojmë pjekjen e patëllxhanëve dhe më pas i presim ato në kubikë me gjatësi 3-4 cm, e më pas i shtojmë në tiganin e salcës duke rregulluar edhe shijen me kripë. Kullojmë makaronat dhe I trazojmë në një tas së bashku me salcën me patëllxhanë.
Presim mozarelën në feta të holla. Shtojmë gjysmat e makaronave në një tepsi të thellë dhe mbi to shtrojmë disa feta mozarela. Sipër tyre shtojmë gjysmën e mbetur të makaronave që tepruan në tas. Mbulojmë përsëri makaronat me mozarela dhe i spërkatim me 2 lugë gjelle parmixhan të grirë hollë. Vendosim tavën në furrën e parangrohur në temp.