Studiuesit thonë se një lloj i ri i skanimit për syrin mund të tregojë nëse enët e vogla të gjakut në pjesën e prapme të syrit kanë ndryshar, dhe te detektojnë hollimin e retinës.

Këto mund të jenë shenja të dëmtimit të trurit që mund të çojnë në sëmundjen Alzheimer.

Studiuesit thonë se një lloj i ri i skanimit për syrin mund të tregojë nëse enët e vogla të gjakut në pjesën e prapme të syrit kanë ndryshar, dhe te detektojnë hollimin e retinës.

Këto mund të jenë shenja të dëmtimit të trurit që mund të çojnë në sëmundjen Alzheimer.

Testimi i hershëm rrit shpresën për pacientët që të trajtohen më herët apo të bëjnë ndryshime në mënyrën e jetesës disa vjet përpara se sëmundja të zhvillohet, potencialisht duke shtuar vite në jetën e tyre.