Në disa faktorë të rrezikut autorët e studimit thone se ka shumë të ngjarë qe të kenë qene duke fjetur me një person tjetër në divan dhe po ashtu më shumë gjasa të jenë të vendosur përballe ose në anën e tyre (pozita më të sigurt e gjumit për foshnjat është ne kurriz). Studiuesit theksuan se edhe për dremitje te lehte divani është një vend i rrezikshëm për foshnjat për të fjetur.

Për të mbajtur fëmijën tuaj të sigurt dhe për të zvogëluar rrezikun e papritur te sindromit te vdek jes foshnjore (SIDS), ndiqni këto udhëzime të sigurta të gjumit nga Akademia Amerikane e Pediatrisë. 5 keshillat e meposhte jane shume te rendesishme;

Gjithmonë vendosni fëmijën tuaj për të fjetur në shpinë për dremitje dhe gjate natës. (Në qoftë se fëmija juaj është mjaft i madh për tu rrokullisur mos u shqetësoni nëse ai rrotullohet dhe fle permbys gjate gjumit.)

Foshnjat duhet të flene në një sipërfaqe të sheshtë në një krevat fëmijësh apo bazament që përmbush standardet aktuale të sigurisë. Asnjëherë mos e vini fëmijën tuaj për të fjetur në një divan ose dyshek uji.

Mbani të gjitha objektet e buta, duke përfshirë edhe lodrat, jastëkët, dhe batanijet.

Vendi më i sigurt për fëmijën tuaj për të fjetur eshte në një krevat fëmijësh apo mbajtese levizese (si kosh-krevat) që është në të njëjtën dhomë me ju.

Mënyra të tjera për të zvogëluar rrezikun e fëmijës suaj për SIDS përfshijnë: në gji për aq kohë sa të jetë e mundur, duke ofruar një biberon gjatë dremitjes dhe kohës se gjumit, duke i bere ne kohe vaksinat e fëmijërisë, duke e mbajtur dhomën e fëmijës suaj në një temperaturë të rehatshme dhe te mos lejoni kurrë qe te pihet duhan rreth fëmijës tuaj.