Pirja e ujit të nxehtë mund t’i sigurojë trupit tuaj me ujin që ka nevojë për të rimbushur lëngjet.

Ai gjithashtu mund të përmirësojë tretjen, lehtësimin e mbingarkesës dhe madje edhe t’ju bëjë të ndiheni më të relaksuar.

Shumica e njerëzve që pinë ujë të ngrohtë si një ilaç shëndetësor, gjënë e parë që bëjnë është ta pijnë atë në mëngjes ose përpara se të flini për përfitim optimal shëndetësor.

Ujë i ngrohtë nuk duhet të jetë shumë i nxehtë por në një temperaturë midis 40 – 60 gradë Celcius.
Po ashtu, ujit mund t’i shtoni limon për të shtuar vitaminën C.

Përfitimet shëndetësore që jep uji i nxehtë:

Lehtëson bllokimin e hundëve
Ndihmon tretjen
Qetëson sistemin nervor qendror
Ndihmon kapsllëkun
Ju ndihmon të qëndroni të hidratuar
Mund të ndihmojë në humbjen e peshës
Përmirëson qarkullimin
Ul nivelin e stresit
Mund të ndihmojë në reduktimin e toksinave

Pirja e ujit të nxehtë ka shumë përfitime, por nuk është një kurë magjike, e të gjitha sëmundjeve. Uji i pijshëm që është shumë i nxehtë mund të dëmtojë indet në ezofagun tuaj.

Jini shumë të kujdesshëm kur pini ujë të nxehtë – kushtojini vëmendje temperaturës.

Ju nuk duhet të pini ujë të nxehtë nëse jeni duke punuar në një klimë të nxehtë ose duke ushtruar.