Njerëzit që zgjohen herët kanë pak probleme që të dalin nga shtrati dhe t’ia nisin ditës .

Tani është bërë e ditur se ata kanë më pak gjasa të vuajnë nga depresioni dhe janë përgjithësisht më të lumtur gjithashtu.

Një studim ka gjetur peronat e mëngjesit kanë gjasat më të ulëta për 35% që të vuajnë nga simptomat e depresionit, bazuar në gjenet e tyre.

Shkencëtarët kanë zbuluar 327 rajone të reja gjenetike të cilat përcaktojnë nëse njerëzit janë persona që ngrihen herët në mëngjes apo flenë vonë që natyrisht qëndrojnë në shtrat më gjatë.

Ata kanë gjetur për herë të parë se këto dy tipe njerëzish përpunojnë kafeinën ndryshe, kështu që një filxhan kafeje në mëngjes mund të qëndrojë me gjatë në sistemin e personave që rrinë natën zgjuar, që është edhe arsyeja pse flenë vonë.