Të ngrënit e frutave dhe perimeve me 10-të porcione në ditë, mund të na ndihmojë të jetojmë më gjatë.

Në një studim të ri të realizuar nga Imperial College në Londër, thotë se shprehitë e shëndetshme të të ngrënit mund të parandalojnë 7.8 milionë vdekje për çdo vit, shkruan BBC.

Ky ekip po ashtu ka arritur që të identifikojë fruta dhe perime specifike që e zvogëlojnë rrezikun nga kanceri dhe sëmundjet e zemrës.