Ruanda ndalon procedurat estetike për zbardhjen e lëkurës


Qeveria në Ruanda ka ndaluar zbatimin e procedurave estetike për zbardhjen e lëkurës.

Vendi i Afrikës Lindore është duke udhëhequr një fushatë kundër zbardhjes së lëkurës dhe kozmetikës ilegale, veçanërisht produkteve që përfshijnë hidrokinonin.

“Është zbatuar nga Ministria e Shëndetësisë dhe Autoriteti i Ushqimit dhe i drogës i Ruandës. Operacionet janë duke u kryer nga njerëz teknik. Policia po bën mbikëqyrje për t’u siguruar që të gjitha operacionet po zhvillohen në mënyrë të sigurt” tha Simeon Kwizera, zyrtar i marrëdhënieve me publikun.

Presidenti Paul Kagame nxiti diskutime mbi nevojën për të ndaluar shitjen e zbardhuesve të lëkurës në mediat sociale në nëntor.