Nëse vuani nga artriti, shmangni këto ushqime

Artriti çon në fillimin e inflamacionit të dhimbshme të nyjave dhe parandalon njerëzit të kryejnë aktivitete të përditshme.

Megjithëse mund të jetë i butë, por gjithashtu shumë i fortë, çdo formë është e pakëndshme. Njerëzit që vuajnë nga kjo sëmundje e dinë se sa mund të lehtësohet me ushqimin, por ka edhe ata që nuk e dinë se ushqime të caktuara mund të keqësojnë gjendjen e tyre.

Nëse vuani nga artriti, ju duhet të shmangni këto ushqime:

Gluten

Gluteni në grurë shkakton inflamacion në trup edhe nëse nuk keni sëmundje.

Qumështi

Përmban një komponent të quajtur kazeinë, i cili është një proteinë e njohur digestive e njohur për shkaktimin e inflamacionit në trup.

Vaji

Kjo është shumë e vështirë për t’u shmangur sepse shumë ushqime përmbajnë vajra. Të gjitha vajrat që përmbajnë acide yndyrore omega 6 janë të këqija për nyjat tuaja.

Ushqimi i shpejtë

Ushqimi i shpejtë është i tmerrshëm për shëndetin tuaj të përgjithshëm.

Ushqim i fërguar

Kur gatuani disa ushqime, krijohet një nënprodukt toksik i quajtur glikocin, i avancuar dhe shkakton përgjigje autoimune të trupit, duke rezultuar në inflamacion të nyjave.

Disa perime

Specat djegës, patatet dhe domatet përmbajnë një përbërës të quajtur solanin që ka një efekt negativ në artrit.