Ky shtet i njohur evropian nuk i shet më modelet e vjetra të iPhone

Kompania Qualcomm ka vendosur ndalimin e shitjeve për disa modele të vjetra të iPhone në Gjermani.

Ndalimi ka të bëjë me modelet e iPhone 7 dhe 8 dhe iPhone X të 2017. Qualcomm mori të drejtën për të zbatuar një ndalim të shitjeve. Sipas gjykimit, letrat me vlerë me vlerë 1.34 miliardë euro u depozituan si garanci, njoftoi të enjten Qualcomm.

Megjithatë, kompanitë treguan pikëpamje të ndryshme mbi shtrirjen e ndalimit të shitjeve. Apple tha se vetëm në 15 dyqanet gjermane të Apple, iPhone 7 dhe iPhone 8 nuk duhet të shiten më.

Modelet e tjera do të vazhdojnë të mbeten në treg. Qualcomm, nga ana tjetër, kërkoi që pajisjet e prekura të konfiskoheshin nga të gjithë shitësit me pakicë në Gjermani.