Përbërësit për 4-6 persona:
500 g kajsi të pastruara e të grira në copa
50g sheqer kaf
lëngu i gjysmë limoni
5 të verdha vezësh
1/2 gotë verë e bardhë
100 g sheqer
5 dl pana
4 lugë sheqer pluhur
100g stika jo të kripura
1 formë keku me diametër 20 cm
Përgatitja:
Vëmë frutat e prera në kubikë së bashku me sheqerin kaf dhe lëngun e limonit të ziejnë derisa të zbuten, pa iu prishur forma. I lëmë të ftohen. Përgatisim një shurup me sheqerin dhe verën duke i zierë ngadalë për 8–10 minuta.
Me rrahësin elektrik rrahim të verdhat e vezëve duke i shtuar pak nga pak shurupin e verës derisa të bëhen shkumë. Shtojmë më pas frutat dhe stikat e grira dhe e lëmë të ftohet plotësisht.
Rrahim panën me sheqerin pluhur dhe i shtojmë masën e mësipërme duke e përzierë ngadalë. Formën e kekut e mbështjellim me letër alumini dhe mbi të hedhim masën e përgatitur, e vendosim në ngrirje për të paktën 4 orë.
Heqim formën nga frigoriferi dhe e përmbysim mbi një pjatë servirjeje duke e zbukuruar me biskota të thata dhe gjethe menteje.