Votimi për Teatrin bymen mazhorancën, shkon në 79 deputetë!


Votimi i ligjit për teatrin e ri, pavarësisht rezistencës së opozitës, ka ndryshuar sërish balancat e numrave në Parlament, duke fuqizuar më tej pozitat e mazhorancës qeverisëse. Duke iu referuar procesverbalit të votimit, rezulton që tre deputetë të forcave të tjera politike kanë bashkuar votat me Partinë Socialiste, duke votuar pro ligjit për teatrin kombëtar.

Pas deputetes së PDIU Reme Lala dhe deputetit të LSI, Robert Bitri, të cilët iu bashkuan Partisë Socialiste, duke i çuar votat e saj në parlament në 76, edhe tre deputetë të tjerë kanë bashkuar dje votat me shumicën parlamentare. Konkretisht, pro ndërtimit të teatrit të ri kanë votuar deputeti i PSD, Tom Doshi, deputetja e PDIU, Elena Xhina dhe deputeti i PDIU Dritan Bici. Vota e deputetit të PDIU Dritan Bici pro ligjit për teatrin ishte e papritur për shkak se, gjatë ditëve të fundit, kryetari i PDIU, Shpëtim Idrizi ka ashpërsuar retorikën politike kundër mazhorancës, ndërsa vetëm Dritan Bici pati mohuar zërat për një afrim të mundshëm me mazhorancën. Pro ligjit rezulton se ka votuar edhe deputeti i Lëvizjes Socialiste për Integrim, Vangjel Tavo, por ky i fundit ka pohuar se nuk ka qenë në seancë. (ma.me. Javanews)