Anëtarët e Dhomës Tregrisë dhe Industrisë Shqipëri-Japoni (AJCCI) u takuan ditën e djeshme me ambasadoren e re Japonisë Tiranë, SH.T.ZnjKikuko Kato.

Gjatë fjalës tij, Presidenti i Dhomës Tregtisë dheIndustrisë Shqipëri-Japoni, njëherazi edhe Konsull iPërgjithshëm Nderi i Japonisë Shqipëri, z. Avni Ponari u shpreh ndër tjera se, forcimi imarrëdhënieve biznesit Shqipëri-Japoni është fokusin e AJCCI.

Sipas z. Ponari, vizita e vjetshme Japoni i dha njëhov tjetër Dhomës me anëtarët shtohen ditë pas dite.

Nga ana tjetër, ambasadorja Kato, teksa falenderoi z.Ponari për organizimin, tha gjatë fjalës saj se, takimin me anëtarët e AJCCI e kishte kërkuar me mbërritjen e saj vendin tonë. Ndërsa shtoi se, edheme kërkesë ministrisë jashtme Tokio vëmendjandaj Dhomës veçanti dhe biznesit përgjithësi do jetë e madhe.

Dhoma e Tregtisë dhe Industrisë Shqipëri-Japoni u çeldy vite parë dhe ka për qëllim favorizojëzhvillimin e marrëdhënieve tregtare mes dy vendeve. Rritjen e numrit bizneseve dhe investimeve japoneze vendin tonë dhe përthithjen e kulturës punës nganjë vend i zhvilluar si Japonia.

AJCCI synon gjithashtu vendosë theksin potencialet paraqet vendi ynë për investitorëtjaponezë dhe afrimin e biznesit shqiptar me Japoninë, një ndër Top 3 ekonomitë botërore.

Për shumë informacione:

Tel: +3554223308

Web: www.ajcci.al

E-mail: info@ajcci.al