Përbërësit:

4 copa mish të bardhë pule

200gr spinaq

4 lugë djathë të thërrmuar

1 lugë ajkë ose mazë

1 lugë mustardë

1 thelb hudhre

1 lugë lëng limoni

1 lugë vaj

2 lugë gjalpë

kripë

vegetë

piper

 

Përgatitja:

Priten filetot me kujdes, sa të fitohet nga një xhep për mbushje dhe kriposet brendia me vegetë.

Vendosen në enë porcelani, u hidhen vaj, mustardë, hudhër e shtypur, majdanoz i grirë hollë, lëng limoni, piper dhe mbulohet ena.

Ndërkohë, bëhet përgatitja për mbushje.

Spinaqi lahet, grihet hollë ,zihet 2-3 minuta në lëngun të cilin e lëshon gjatë zierjes dhe, posa të ftohet pak, i shtohen djathë i grimcuar, ajkë, kripë, piper, përzihen mirë dhe me këtë masë të përgatitur bëhet mbushja e mishit.

Pasi të mbyllen me rrëmojëse dhëmbësh, kriposen, fërgohen në yndyrë me zjarr të fuqishëm nga të dyja anët, gjersa të marrin ngjyrë të kuqërremtë.

Nëse është mishi më i fortë, shtohen 2dcl ujë ose verë të bardhë dhe zihen në zjarr të ngadaltë për 30 minuta.

Shërbehen me pure spinaqi ose perime të ziera e të kaluara në yndyrë dhe me sallatë stine.