Përbërësit:

1 filxhan oriz

gjysmë lakre

2 qepë

4 lugë vaj

2 domate

spec të kuq të bluar

piper

kripë

kerri

spec djegës

 

Përgatitja:

Nxehni yndyrën në një tenxhere dhe marinoni qepën e grirë, pastaj shtoni lakrën e grirë, kripën dhe specin e kuq të bluar.

Lëreni të marinohet, shtoni 3 filxhan ujë të valuar. Përafërsisht pas dhjetë minutave shtoni orizin.

Lëreni gjellën të vlojë në zjarr mesatar, duke e përzier shpesh.

Pak para se të përfundojë zierja, shtoni domaten e qëruar dhe të grirë, piperin, kerrin dhe specin djegës.

Lëreni të vlojë disa minuta.

Qiteni në enën e lyer për pjekje dhe lëreni të piqet ngadalë për një kohë të shkurtër në furrë të nxehur më parë.

Ju bëftë mirë.