Përbërësit:
-3 gota miell ( 375 g )
-2 lugë sodë buke
-2 lugë pluhur për pjekje
-¾ lugë çaji kripë
-4 vezë
-1+1/2 gota vaj ( 120 ml )
-2 gota sheqer ( 400 g )
-2 gota karrota të freskëta ( 220 g )
-1 filxhan arra të copëtuara ( 110 g )
-½ filxhan rrush
-2 lugë kanellë
Përgatitja:
Hapi 1: Ngrohni furrën paraprakisht në 150 ºC.
Hapi 2: Merrni enën për pjekje dhe lyeni me gjalpë
Hapi 3: Në një enë të madhe kombinoni miell, sodë buke, pluhur për pjekje dhe kripë
Hapi 4: Merrni një lugë dhe përzieni duke krijuar një hapësirë në qendër
Hapi 5: Shtoni vezë e rrahura, vajin dhe sheqerin në qendër
Hapi 6: Përzieni fuqishëm ato derisa përzihen përbërësit mirë
Hapi 7: Shtoni karrotë, rrush të thatë dhe arra dhe përzieni gjitha së bashku
Hapi 8: Këtë masë ktheni në enën për pjekje të lyer me gjalpë
Hapi 9: Futni në furrë për pjekje
Hapi 10: Prisni për 15 minuta të ftohet pasi ta keni larguar nga furra
Hapi 11: Tani është e gatshme për servim.