Receta e ditës/ Fileto peshku të skuqura me vezë

Përbërësit:

nga 1 fileto për person
limon një kokërr mesatare
kripë, piper
majdanoz 1 tufëz                                                                                                                                                                                fletë dafine 2 deri 3 gjethe
vaj ulliri 2 deri 3 lugë gjelle
2 kokrra vezë
1 filxhan qumësht ose ujë                                                                                                                                                                   vaj për skuqje 2 deri 3 filxhan kafeje
garniturë sipas dëshirës

 

Përgatitja:

Fileto e pastruar nga halat e lëkura pritet në copa racioni që të marinohen në një enë porcelani me lëng limoni, fletë dafine,vaj ulliri, një tufë majdanozi, piper të zi dhe lihen në frigorifer për 1-2 orë.

Vezët rrihen me qumësht ose ujë dhe u hidhet kripë. Filetot kullohen nga marinada, u hidhet kripë, lyhen me miellin, kalohen në vezë dhe skuqen në vaj të nxehtë.

Shërbehet me feta limoni e patate të skuqura.