Disa njerëz pëlqejnë kohën e kaluar vetëm. Ata shkojnë në pushime të vetme dhe e trajtojnë veten me një rezervim darke për një person. Për të tjerët, megjithatë, vetëkënaqja nuk është një zgjedhje personale, por më tepër një pasojë e padëshiruar e personalitetit të tyre.

Sipas astrologëve, për ata që ndihen më të izoluar, mund të varet nga horoskopi i tyre. Lexoni për të zbuluar gjashtë shenjat më të vetmuara të zodiakut, nga ata që janë pak të vetmuar deri tek ata që janë gjithmonë vetëm.

Bricjapi

Bricjapët “i japin përparësi suksesit, pasurisë dhe karrierës përpara jetës së tyre personale”, thotë astrologu Kyle Thomas, i cili lë pak kohë për shoqërimin dhe ndërtimin e marrëdhënieve.

Megjithëse Thomas thotë se mund të pendohen për këto vendime më vonë në jetë, çdo ditë, ata nuk e kanë problem të jenë beqarë. Nëse i ftoni në një mbledhje, shanset janë që ata të gjejnë një arsye për t’u tërhequr në minutën e fundit, në mënyrë që të kënaqen në shtëpi dhe të mbushin bateritë, shkruan Best Life.

Shigjetari

Natyra diellore e Shigjetarit dhe dashuria e tyre për jetën i bëjnë ata qenie sociale nga natyra. Unë mund të flas pa mundim me këdo – madje edhe me një të panjohur. Megjithatë, astrologia Raquel Rodriguez vëren se nevoja e tyre e vazhdueshme për pavarësi dhe përvoja të reja mund t’i bëjë ata të ndihen të shkëputur nga të tjerët.

“Edhe kur ata janë duke u argëtuar ose duke eksploruar vende të reja, ka një ndjenjë të fshehur vetmie sepse ata nuk mund të gjejnë shumë njerëz që e kuptojnë vërtet nevojën e tyre për liri,” shpjegon ajo.

Mendësia e tyre e kërcimit gjithashtu nuk lë shumë hapësirë për angazhim. Dhe në fund, vetmia do t’i arrijë.

Ujori

Si një shenjë e ajrit, Ujori lëviz në shumë qarqe të ndryshme shoqërore. Por natyra e tyre e përmbajtur e bën të vështirë për të tjerët t’i kuptojnë dhe t’i pranojnë plotësisht. Si gjithë të tjerët, ata duan të krijojnë lidhje të thella dhe personale, por luftojnë për t’u hapur.

“Është sfiduese për ta që të kalojnë marrëdhëniet sipërfaqësore dhe kjo i bën ata të ndihen të vetmuar, veçanërisht kur dëshirojnë ndërveprime më domethënëse, por nuk dinë si ta arrijnë atë”, shpjegon Rodriguez.

Ujorët njihen gjithashtu për idetë e tyre të jashtëzakonshme dhe personalitetet unike që, për fat të keq, jo të gjithë mund t’i ndjekin.

Virgjëresha

Virgjëreshat konsiderohen si perfeksionistët e zodiakut, “gjë që i shtyn ato të braktisin njerëzit nëse nuk ndihen sikur është një “përputhje e përsosur”, vëren Thomas. Nga ana tjetër, natyra e tyre hiperkritike mund t’i shtyjë të tjerët të largohen nga marrëdhënia, sepse është e vështirë të jesh pranë dikujt që gjen gjithmonë diçka të gabuar.

Por nuk janë vetëm të tjerët që kritikojnë virgjëreshat; janë të rreptë edhe me veten e tyre. Dallimi është se ato nuk besojnë se meritojnë të njëjtën mbështetje si njerëzit përreth tyre. Rodriguez thotë se kjo mund të krijojë një cikël ku ato janë gjithmonë aty për të tjerët, por ndihen vetëm në betejat e tyre.

Gaforrja

Gaforret janë shenja shumë emocionale, të cilat shpesh çojnë në një dëshirë për lidhje. Por Rodriguez shpjegon se edhe nëse janë të rrethuar nga njerëz, ata mund të ndihen bosh nëse atyre marrëdhënieve u mungon thellësia emocionale. “Kjo është arsyeja pse ata nuk kujdesen për sasinë e njerëzve rreth tyre – ata kujdesen vetëm për cilësinë,” shpjegon ajo.

Përveç kësaj, Gaforrja konsiderohet si shenja më humoristike e zodiakut. Ndjenjat e tyre të paqëndrueshme mund të jenë të vështira për t’u kuptuar nga të huajt, dhe nga ana tjetër mund t’i largojnë njerëzit. Prandaj, ajo gjen rehati në familjen e saj në vend që të del jashtë dhe të takojë njerëz të rinj.

“Ato udhëhiqen nga Hëna, e cila është një ndriçues shumë vetë-reflektues dhe nostalgjik,” vëren Thomas, i cili thotë se kjo mund t’i shtyjë ato të “fiksohen për të kaluarën ose ish-et, në vend që të jetojnë në të tashmen”.

Peshqit

Thomas i quan Peshqit “shenjat më të ndjeshme të zodiakut nga të gjithë, sepse ata udhëhiqen nga Neptuni, planeti i spiritualitetit dhe Jupiteri, planeti i shpresës”. Por në shumë raste kjo ndjeshmëri mund të çojë në një ndjenjë akute izolimi.

“Ata shpesh janë të shkëputur nga realiteti me kokën në re, sepse preferojnë fantazinë sesa faktet e ftohta dhe të vështira”, thotë Thomas. “Kjo mund t’i bëjë ata të jenë shpirtra të vetmuar, duke kërkuar gjithmonë “të njëjtin” ose duke menduar për iluzionet, mashtrimet dhe arratisjen nga realiteti në vend që të pranojnë faktet.”

Rodriguez shton se Peshqit nuk hapen domosdo sa duhet për të pranuar veten e tyre të vërtetë.

“Ata dëshirojnë të ndajnë jetën e tyre të pasur emocionale dhe imagjinuese me të tjerët, por shpesh e kanë sfidë të gjejnë njerëz me të njëjtin mendim”, thotë ajo.