Greqia në ‘luftë’ me zjarret

GREQISituatë alarmante nga zjarret në Greqi. Këtë të hënë raportohet se Karystos situata paraqitet e rënduar pasi flakët kanë arritur 20 metraKryebashkiaku i Karystos, Lefteris Raviolos, ka apeluar për rritjen e fluturimeve me mjete ajrore  

Lefteris Raviolos: Nuk ka rrugë tjetër për t’u përballur me zjarrin. Ne kemi nevojë për mjete ajrore. Flakët janë të mëdha. Ata nuk luftojnë me duart e tyre. Ishte një natë e vështirë. 

Gjatë natës, forcat e zjarrfikësve janë përforcuar zonat përkatëse për parandaluar përhapjen e zjarrit. Flakët po përhapen me shpejtësi dhe nga era e fortë. Deri më tani tre fshatra janë evakuuar. Dhe në Korfuz mbetet situatë alarmante./Limit.al