Mbyllet nata e parë e Eurovizionit, ja 10 shtetet që u kualifikuan

Është mbyllur dhe nata e parë e Eurovizionit. Mbrëmja u mbyll nga Finlanda. Nata e dytë do të mbahet në 11 maj dhe finalja e madhe në 14 maj, në Liverpool.

Lista e shpalljes së finalistëve u publikua në rend rastësor.

Të kualifikuarit

 • Kroaci: Let 3 — “Mama Š?!”
 • Moldavia: Pasha Parfeni — “Soarele si luna”
 • Zvicër: Remo Forrer — “Watergun”
 • Finland: Käärijä — “Cha Cha Cha”
 • Çekia: Vesna — “My Sister’s Crown”
 • Izrael: Noa Kirel — “Unicorn”
 • Portugalia: Mimicat — “Ai coração”
 • Suedia: Loreen — “Tattoo”
 • Serbia: Luke Black — “Samo mi se spava”
 • Norvegjia: Alessandra — “Queen of Kings”

Të skualifikuarit

 • Azerbaijan: TuralTuranX — “Tell Me More”
 • Ireland: Wild Youth — “We Are One”
 • Holandë: Mia Nicolai & Dion Cooper — “Burning Daylight”
 • Latvia: Sudden Lights — “Aij?”
 • Malta: The Busker — “Dance (Our Own Party)”/TP