-Kush shikon më shumë, sheh më pak.

-Lakmia thyen thesin.

-Një buzëqeshje nuk kushton asgjë, por vlen shumë.

-Nëse doni të plakeni, duhet të hiqni ngarkesat.

-Mësoni të jeni mjaft, kështu që ju mund të mësoni të flisni siç duhet.

-Duhet të marrësh forcë nga dobësia.

-Në planin afatgjatë dihet gjithçka.

-Qeni i vjetër leh ulur lart.

-Meqenëse u bënë justifikimet, të gjithë duken mirë.

-E vërteta, edhe pse e rëndë, është një mik i vërtetë.

-Kush të do, do të të bëjë të qash.

– Më mirë pak dhe e fituar mirë sesa shumë, por me baltë.

-Nën hijen e së mirës, ​​e keqja jeton.

-I pasuri nuk është ai që ka më shumë, por ai që ka nevojë më pak.

-Cdo ditë një budalla hidhet në rrugë.

-Njeriu që ecën nuk i merr mizat.

-Ai që jep hua nuk përmirësohet.

/Përzgjedhur nga Limit.al