• Kur nisesh në rrugë – këshillohu me pleq, kur kthehesh në shtëpi – të rejat merri vesh nga fëmijët.
  • Nuk mjafton të jesh i mirë, duhet të jesh edhe me takt.
  • Bukuria e vërtetë e një gruaje është të qënit modeste.
  • Duaje fqinjin tënd, por gardhin mos e rrëzo.
  • Kur dashuria është e madhe atëherë edhe grindja është e madhe.
  • Në dashuri ndonjëherë fjalët nuk vlejnë, flasin sytë dhe shpirti.
  • Vetëm ai që nuk mund të flejë e di sa e gjatë është nata.
  • Edhe në qoftë se dera është hapur, mos hyr brenda pa leje.
  •  Fati dhe talenti rrallëherë janë miq të mirë
  • Kush qesh me të madhe qan me të madhe./ Përzgjedhur nga Limit.al