Edicioni i ri i Festivalit Ndërkombëtar të Letërsisë, ‘Polip’ mbahet në maj

Këtë vit edicioni i ri i festivalit të letërsisë ‘Polip’ do të mbahet nga datat 12-14 maj. Edicioni i 13-të me radhë edhe këtë vit sjell në Kosovë autorë të vendeve të ndryshme dhe ata vendas.

Rreth festivalit:

Trembëdhjetë vjet më parë lindi një iniciativë për bashkëpunim ndërmjet Qendrës Multimedia nga Prishtina dhe Beton nga Beogradi. Ky bashkëpunim filloi me botimin e një antologjie të përbashkët të letërsisë bashkëkohore dhe më pas vazhdoi me krijimin e festivalit ndërkombëtar letrar.

Polip, që atëherë mbahet çdo vit në Prishtinë. Këtë vit ky festival do të festojë edicionin e tij të 13-të njëherësh edhe edicionin e fundit në formatin e njohur. Ai do të mbahet nga data 12-14 maj, në Prishtinë.

Në skenën e festivalit tonë janë paraqitur dhe kanë folur qindra autorë nga e gjithë bota. Duke pasur parasysh kontekstin politik dhe kulturor të vendeve tona, ne kemi qenë gjithmonë shumë të kujdesshëm për të bërë përzgjedhjen e autorëve duke reflektuar mbi vizionin tonë të Polip-it për të krijuar një hapësirë ​​për diversitet dhe respekt të ndërsjellë.

Ne ishim gjithmonë të interesuar të mësonim nga njëri-tjetri përmes shkëmbimeve letrare, përkthimeve dhe leximeve të përbashkëta. Përvoja jonë ka qenë se arti mund të shkatërrojë kufijtë dhe të bashkojë njerëz nga të gjitha prejardhjet e ndryshme.

Ne na pëlqen të besojmë se Polip solli pak dritë për shumë njerëz dhe se rrezet e dritës së përpjekjeve tona ishin të dukshme edhe nga larg, si drita e një fari në det. Polip ishte një thirrje për një qasje të ndryshme ndaj problemeve të pazgjidhura; një thirrje dhe përpjekje për të lexuar dhe arritur njëri-tjetrin.

Dy autoret që janë bërë publik deri me tani nga organizatoret janë: Ledia dushi, Jazra Khaleed. / KultPlus.com