Një studim i ri ka zbuluar se ateistët kanë më shumë gjasa të bëjnë sasinë e rekomanduar të gjumit sesa të krishterët. Të gjithë duhet të flemë nga shtatë deri në nëntë orë gjumë në natë, siç thuhet nga Akademia Amerikane e Mjekësisë së Gjumit (AASM).

Sipas hulumtimit të botuar në revistën Sleep, qëndrimet ndaj fesë dukej se ndikonin në zakonet e gjumit dhe rimëkëmbjes dhe kjo është diçka që ata donin ta testonin.

“Psikologjia e literaturës fetare tregon se angazhimi fetar është i dobishëm për shëndetin fizik dhe mendor,” shkruajnë autorët e studimit.

Për të analizuar këtë, studentja e Universitetit Baylor Kyla Fergason dhe bashkëautorët përfshinë 1501 pjesëmarrës në Anketën e Fesë Baylor. Sondazhi zhvillohet çdo disa vjet dhe përfshin pyetje mbi besimet dhe vlerat fetare, dhe këtë vit gjithashtu pyeti pjesëmarrësit për zakonet e tyre të gjumit.

Sipas rezultateve të sondazhit, 73% e ateistëve thanë se merrnin rregullisht shtatë deri në nëntë orët e rekomanduara në natë. Në të kundërt, vetëm 65% e njerëzve që deklaruan se ishin fetarë thanë se morën sasinë e rekomanduar. Në një përmbledhje më të detajuar, 63% e njerëzve që u identifikuan si katolikë arritën të merrnin orët e rekomanduara, ndërsa vetëm 55% e baptistëve bënë të njëjtën gjë. /abcnews.al