Përbërësit: 500 gramë mish të grirë viçi ose lope, 1 qepë e grirë hollë, 2 thelpinj hudhër, 1 lugë çaji me piper të kuq pluhur, kripë dhe piper të zi, pite rrumbullake për servirje, vaj nëse do ta gatuani në tigan dhe jo në skarë

Përgatitja: Merrni një enë të thellë dhe përzieni mishin e grirë, qepët, hudhrën, piperin e kuq, të zi dhe kripën. Përzierjen duhet ta bëni me dorë në mënyrë që ajo të jetë sa më e plotë dhe e njëtrajtshme. Enën mbulojeni me letër kuzhine dhe mbajeni në frigorifer për disa orë. Kur të jeni gati për ta gatuar, atëherë mbushni një enë tjetër me ujë që të mbani duart e lagura sa herë që t’i jepni formë mishit. Duart e lagura parandalojnë edhe ngjitjen e mishit nëpër duar. Merrni mish në pëllëmbë të dorës dhe jepini formën rrumbullake e të sheshtë. Trashësia e qoftes duhet të jetë maksimumi 0.5 cm. Vendosini qoftet e mëdha në një tepsi, mbulojini me një letër transparente dhe vendosini në frigorifer për një orë. Nëse do të përdorni skarën apo tiganin, pleskavicat kërkojnë një gatim të shkurtër me nga 5 minuta për secilën anë. Temperatura nuk duhet të jetë shumë e lartë që mishi të mos digjet dhe në brendësi të jetë i pagatuar. Pasi qoftet të jenë pjekur, hapini pitet në dysh me një thikë dhe mbushini me turshi, qepë, speca dhe qoften e gatuar. Sipas preferencës mund të shtoni edhe djathë, e patate të skuqura. /AgroWeb.org /Limit.al