Që nga krijimi i jetës ne kemi vështruar nga qielli dhe kemi pyetur: A ka njeri atje?

Boffins së shpejti mund të jenë në gjendje të na tregojnë nëse ka njerëz të vegjël jeshilë, disqe fluturuese dhe jetë në Mars… apo nëse evolucioni i jetës është vetëm në tokë.

Një shkencëtar sugjeron se mund të jemi në gjendje të dallojmë ndonjë shenjë të jetës aliene në dekadat e ardhshme duke përdorur pajisje të tilla si teleskopi hapësinor James Webb, i cili po vëzhgon kozmosin në detaje të paprecedentë për të kuptuar më mirë lindjen dhe evolucionin e planetëve, yjeve dhe galaktikat.

Ato lejojnë analizën e dritës së yjeve që kalon nëpër atmosferën e një planeti për të zbuluar përbërjen e tij kimike. Kjo mund të ndryshohet nga prania e gazeve të caktuara që do të thotë se ne mund të identifikojmë modele të njohura si biosignatures.

Dr Emily Mitchell i Universitetit të Kembrixhit mendon se ka “shumë të ngjarë” që të zbulohen alienë në univers pasi ka shumë planete që kanë të gjitha kushtet e nevojshme që të lulëzojë jeta. /NOA-Limit.al