Ishujt më të largët të Paqësorit, Samoa dhe Kiribati, janë të parat që presin Vitin e Ri. Por siç është bërë traditë tashmë, festa e vërtetë e parë e Vitit të Ri vjen nga Zelanda e Re, ku spektakli i fishekzjarrëve lajmëron hyrjen e një tjetër viti.

Edhe këtë herë tradita u respektua dhe në urën e Portit të Oklandit – qytetit më të madh në vend – u zhvillua ceremonia e hedhjes së fishekzjarrëve nga “Sky Tower”.

I gjithë spektakli u ndoq nga mijëra njerëz që kishin dalë në rrugët e qytetit për të festuar me miqtë dhe familjarët e tyre.