Një mace gjigande 3D është shfaqur në një billboard në Tokio, ku ajo shfaqet me shaka mbi një nga stacionet hekurudhore më të ngarkuara të qytetit.

E shfaqur midis reklamave, macja hiper realiste vjen në jetë në një ekran LED të lakuar 1,664 metra katrorë në rrethin Shinjuku. Ekrani me rezolucion 4K tregon macen që ecën rreth e rrotull lart mbi kryeqytetin japonez ndërsa mjaullin me zë.

Duke transmetuar midis orës 7 dhe 1 të mëngjesit, videoja ndryshon gjatë gjithë ditës. Macja fillimisht befasohet zgjuar në mëngjes dhe nga pasditja mund të shihet në këmbë dhe duke mjaulluar tek kalimtarët. Në mbrëmje, ajo shtrihet dhe bie në gjumë me kokën të mbështetur në putrat e saj.

Megjithëse shfaqja nuk fillon zyrtarisht deri më 12 korrik, transmetimet provë janë duke u zhvilluar që nga muaji i kaluar. Dhe “macja Shinjuku” tashmë ka tërhequr vëmendjen në internet, me përdoruesit që e quajnë atë “të lezetshme” dhe shprehin habinë e tyre ndaj teknologjisë.

Për ata që nuk janë në gjendje të vizitojnë personalisht, një nga kompanitë prapa ekranit, Cross Space, ka filluar transmetimin e drejtpërdrejtë të një paneli përmes YouTube. Por në një njoftim për shtyp, pronarët e ekranit paralajmëruan që efekti 3D mund të zvogëlohet në varësi të këndit të shikimit.

Tabela është e vendosur mbi daljen në lindje të stacionit të trenit Shinjuku, një zonë e njohur si një qendër e zënë tregtare dhe biznesi. Sipas një faqe në internet të publikuar për shfaqjen, e cila është e njohur si Cross Shinjuku Vision, 190 mijë njerëz kalojnë ekranin çdo ditë jave.

Tabelat reale 3D janë shfaqur në disa vende aziatike vitet e fundit. Majin e kaluar, një valë gjigante 3D, e projektuar nga firma teknologjike, mori tabelën më të madhe dixhitale të Koresë së Jugut në lagjen Gangnam të Seulit.