Studimet kanë treguar se muaj juaj i lindjes mund t’ju tregoj shumë për të ardhmen tuaj. Nëse do të flasim për karrierën, sipas studimeve Janari është muaji më i favorshëm për të ndërruar punë. 1 në 5 persona e përmendin si periudhën më të mirë, ndërsa Dhjetori muaji më pak i favorshëm për të bërë ndryshime në karrierë.

Divorcet ndodhin kryesisht në muaji Shkurt. Kush martohet në ditën e Shën Valentinit, ka 18-36% probabilitet që të divorcohet më pas.

Kur bëhet fjalë për të dhënë testimet për të mësuar makinën (autoshkollë), Prilli, Gushti dhe Dhjetori janë muajt më të mirë.

Momenti për t’u bërë prindër? Sipas studimeve, Korriku dhe Shtatori konsiderohen si muajt e vitit kur lindin sa më shumë foshnja. Shkurti është muaji që ka më pak lindje.

Në Shtator lindin kryesisht personat më të suksesshëm, studim ky i kryer nga Universiteti i Torontos, Floridës dhe Universiteti Northëestern në Illinois. Sipas këtyre të dhënave, personat e lindur në Shtator kanë më shumë gjasa që të jenë të suksesshëm në jetë, të shkojnë në universitet dhe kanë më pak shanse që të kenë probleme me drejtësinë.

Ndërsa vrasësit serial kanë lindur kryesisht në muajin Nëntor. Sipas disa studimeve të tjera, gjithashtu ata persona që kanë lindur në Nëntor bëhen kryesisht pesimistë.