Bugatti ka prezantuar Chiron Super Sport, një version të ri të modelit të kufizuar Chiron Super Sport 300+, i cili tashmë është i disponueshëm për shitje me një çmim prej 3.2 milionë eurove.

Në fazën e parë, 60 vetura do t’iu dorëzohen klientëve dhe kjo pritet të ndodh në fillim të vitit të ardhshëm.

Ashtu si Chiron standard, Super Sport është mundësuar nga një motor 8.0-litër quad-turbo W12, megjithatë, në sajë të turbo-karikuesve më të mëdhenj, kokat e cilindrave të ridizenjuar dhe një pompë të re vaji, motori jep një shtesë prej 100 kuaj/fuqi, ose 1.600 kuaj/fuqi dhe 1.600 Nm çift rrotullues.

Fuqia transmetohet në të katër rrotat, dhe kjo është e mjaftueshme që vetura të përshpejtohet nga 0 në 200 km/orë në 5.8 sekonda, sipas nevojës. Volkswagen Golf GTI do të arrijë nga 0 në 100 km/orë. Bugatti kërkon vetëm 12.1 sekonda për të përshpejtuar në 300 km/orë, ndërsa shpejtësia e tij maksimale është 440 km/orë, raporton topgear.

Super Sport mori goma të reja Michelin Pilot Sport Cup 2 në të cilat është e mundur të vozisni vazhdimisht me shpejtësi deri në 500 km/h. Drejtimi dhe pezullimi janë akorduar posaçërisht, dhe aerodinamika është përmirësuar. Në pjesën e pasme ka një bisht 25 cm më të gjatë dhe një shpërndarës që është krijuar për të stabilizuar veturën me shpejtësi më të lartë. Falë tij, rezistenca e ajrit zvogëlohet ndjeshëm dhe meqë spoiler-i aktiv aktiv është “i fshehur” në trup, difuzori bën pjesën më të madhe të punës aerodinamike. Përpara është gjithashtu një ndarës i ri, ka edhe pragje dhe shfryrje të reja. Sistemi i shkarkimit përfundon me katër tuba.

Binarët janë bërë prej lidhjeve dhe është opsionale të merren magnez që janë më të lehta. Brendësia ka vende të markës, ndërsa pjesa tjetër nuk ka ndryshuar. Çmimi i veturës është 3.2 milionë euro.