“Kur s`ke punë, luaje derën“, – thotë një shprehje popullore! Një sulm koral, krejt artificial, ka shpërthyer kundër shtetarëve e qeveritarëve: Vjosë Osmanit, Albin Kurtit, Donikë Gërvallës, Glauk Konjufcës, me shokë. Kërkesë absurde për pushtetarët aktual Kosovës: “Garantoni mbrojtjen liri akuzuarëve nga Gjykata Speciale!” 

     Katërshja burgun hetimor Hagë, janë nën akuzën e rëndë, për paktën 100 krime luftës dhe pas luftës, kryesisht shqiptarë pafajëshëm. Kur qeveria i ka shpallur luftë krimit organizuar dhe hajnisë zyrtare, e zbutur me fjalën e huajkorrupsion“, tani, provokohet, vrazhdësisht, nga disa horrakë e horrake, për demantuar dhe ndërprerë nismen fisnike, luftës kundër krimit dhe korrupsionit!

      anashkalosh dhe mohosh, përcaktimin qeveritar, premtimin dhënë shqiptarëve Kosovë dhe botës, se do të hetojnë, zbulojnë dhe do kërkojnë ndëshkim krimeve të soldateskës serbo-sllave dhe kriminelëve vendorë shqip-folës, është ndërhyrje e padrejtë, alogjike dhe skajshëm provokative

     Prandaj, qeveria kërkon nga kritikuesit paushall dhe iracional, “na lini punojmë, për realizimin e premtimeve tona elektorale, plotësimin e programit qeverisës, për drejtim dhe zhvillim vendit!”     

     Presidentja e Republikës Kosovës, ka bërë qartë, me kohë, se nuk ndërhynë punët e drejtësisë. Madje, kam denoncuar dhe kërkuar, hetohen dhe dënohen gjithë ata kanë bërë ndërhyrje, sistemin e dretësisë, përgjatë dy dekadave. Sepse, kanë favorizuar krimin dhe hajninë zyrtare, rrjedhimisht, rrënimin moral dhe ekonomik Kosovës tonë.

     Kërkesa për lirimin dhe garantimin e mbrojtjes liri, ngashtetarët dhe pushtetarët e Kosovës, atyre akuzohen për krime lufte Hagë, do ishte provokim i rëndë dhe nonsens madh, për shumë qindra familje, cilave u janë ekzekutuar burra, djemë e vajza, për arsye, thjeshtë, politike, marrje të pushtetit me dhunë! Dhe, shtetarët e pushtetarët janë para sprovës madhe: jenë me popullin, i cili, masën tej 85 %, janë për hetimin, zbulimin dhe ndëshikimin e krimeve, në përgjthësi, dhe atyre politike, veçanti. Apo bëhen pjesë e krimit, duke ndërhyrë, paligjshëm, punët e Gjykatës Speciale?! 

  Denoncimi i krimeve komandantëve“, nën siglën e UÇK-nga veprimtarja Donikë Gërvalla

     Donika Gërvalla ishte vetëm 10-vjeçare, kur babai i saj, Jusuf Gërvalla, i mirënjohuri nga bota shqiptare, për veprimtari artistike, politike dhe atdhetare, u atentatua nga UDB-a jugosllave, bashkëpunim me agjentët e saj shqipfolës, të karikuar me ideologjinë komuniste-enveriste-sllaviste!

     E rritur pa babanë, Heroin Gërvalla, por, nën përkujdesjen e nënës nga afër dhe xhaxhallarëve nga larg, vitet `90-a, i bashkohet Lëvizjes Studentore“, Tiranë dhe, pastaj, LDK-së  Gjermani. cilësinë e nënkryetarës, ajo u shqua në aktivitete, ndihmë Kosovës, duke u bërë veprimtarja e madhe politike Mërgatën shqiptare.

     Donikë Gërvalla iu gëzua çlirimit, lirisë Kosovës, për të cilën kishte punuar shumë. Por, disakomandantë“, nën siglën e UÇK-, luftën për pushtet e pasuri, ua ngrinë buzëqeshjen e lirisë, shqiptarëve Kosovës dhe atyre botërorë. Thënë troç, e përgjakën Kosovën, e vranë dhe e vodhën, për pushtet dhe para.

      Donika, pinjolle e Familjes Gërvalla, daton me gjurmë historie, paktën, prej tre shekujsh, duke parë krimet makabre disakomandantëve çartur, handakosur, çoroditur e marrosur, nuk mund heshtë. Sepse, shpirtin dhe medjen e saj, gelon ndjenja fisnike e drejtësisë, pa cilën nuk ka as liridhe as demokraci. Dhe, këtej buron forca, guximi i saj qytetar dhe intelektual, për ta luftuar krimin dhe kriminelët. 

      jetën e idealistëve mëdhenj, luftëtarëve të pakompromis, nuk ka veprime rastësishme. Përkundrazi, ka aspirime e parime, për realizimin e qëllimeve madhore, siç është çlirimi, liria e Atdheut. Pikërisht, e tillë është luftëtarja e madhe diplomatike e politike,  Donikë Gërvalla.

      Andaj, nuk është rastësi denoncimi i vrasjeve politike, duke nominuar edhe eksponentët e krimit, nga heroina Donikë Gërvalla, si: ushtarakët luftëbërës FARK-ut, përfshi Ministrin e Luftës, kohë lufte, Kolonel AhmetKrasniqin; bashkëpunëtorët e ngushtë Presidentit Rugova; veprimtarët dhe aktivistët e LDK-; gazetarët e luftës dhe pasluftës; kuadrot e hershëm LPK-, parësi konkurrentë potencialë për pushtetin e pritshëm

     Donikë Gërvalla duke qenë emergjencë politike dhe diplomatike e luftës, para dhe gjatë luftës, ajo ka informacion të bollshëm. Andaj, edhe është, tërësisht, e saktë deklarimet e saj, vijimësi. Si tilla, këto denoncime dhe deklarimepublike, madje, mediumet prestigjioze përbotshme, kanë qenë bazë informative, për Kosovën dhe botën. Dhe, kjo ka pasur qëllim fisnik, për ta ndaluar veprimtarinë kriminale disakomandantëve“, arrivistë e karrieristë, me vesin e lakmisë për pushtet e lekë, qoftë edhe me metoda përdhunshme, të përgjakshme.

Dhe, realisht, ashtu ndodhi!     

    Mos ia shtoni jetimët Kosovës!”

     Kjo ishte thirrja-lutje, me përlotje, e veprimtarës, Donikë Gërvalla. Por, disa, “komandantë“, etur për gjak, cilët, me bandat e tyre dhe me “lista zeza dorë, hapnin varre për shqiptarët e përzgjedhur, elitë. Viktimat i konsideronin pengesë, për karrierën e tyre përgjakshme, Ky ishte edhe motivi shenjëstrimit.

     Prandaj, horrakët e PAN-istë, hedhur sulm koral e frontal, kundër vajzës, bijës dinjitoze Kosovës dhe të Shqiptarisë mbarë, Donikë Gërvalla, janë dështakë parathënë. Dhe, ta harrojnëdorëheqjenapokërkim-faljen“, sepse u ka dalë borxhit, për dy dekada me radhë. Trimëria, parimësia, dinjiteti dhe personaliteti i Donikë Gërvallës, peshon shumë se sa e gjithë PAN-istëve marrë bashku!

     LDK-ja, përkatësisht, Kryesia e dalë nga Kuvendi i fundit, Këshilli i Përgjithshëm, deputetët, e cila ka premtuar për t´i ri-sjellur dinjitetin LDK-, nuk duhet jetë pjesë korale e PAN-it inkriminuar, krime vrastare dhe hajni zyrtare. LDK-ja, Kosova është përgjakur, jo vetëm nga Serbia, por, edhe nga bijtë e saj bastardë. Disa nga ata kërkojnë dorëheqjen e ministrës Gërvalla, dje vrisnin nëpër Kosovë, sot marrin pafajësinë në Gjakovë! Horrakët duhet t`i lënë shpifjet dhe provokimetmarroqe. Përndryshe, i hapim letrat! Dhe, ato flasin mjaftueshëm, për prangosjen tuaj!

     Krimet Kosovë janë monstrume. Varret janë kudo, anekënd Kosovës, si dëshmi e krimeve numerike. Mbrojtja e krimeve, çfarëdo kohe e rrethane, nga kushdo qoftë, natyrshëm, bëhet pjesë e krimit. Nëse dikush donë ta bëjë këtë, flasë vetën e parë. Sepse nuk besoj anëtarësia e LDK- tolerojë, vazhdojë avazi i vjetër, duke folur, falsifikueshëm, emër saj. Bëni opozitë me qëllim ndihmese dhe jo të denigrimit. Kjo është fisnikëri, është detyrë shërbim të Atdheut. Madje, sot, shumë kurrë!