Nese ashpërsohen masat gjatë kësaj vjeshte sa i përketë pandemisë me COVID 19, atëherë sa ju përketë masave mbrojtëse, besoi dhe shpresoi se edhe mbrojtja duhet të forcohet, për arsye të sigurisë së çdo njërit prej nesh. Normale masat mbrojtëse duhet të respektohen .Nëse numri i të prekurëve më pandemi fillon të rritet më shifra më të larta, atëherë padyshim masat mbrojtëse duhet të ashpërsohen. Mbrojta nga ky virus nuk është vëtem mbrojtje fizike, por është edhe mbrojtje psikike , sepse vdekjët nga ky virus me shifra bukur të larta po reflektojnë edhe në shëndetin mëndor dhe po shkaktojnë panikë , e cila pastaj po reflekton edhe në anën psiqike.