E propozuar nga arkitektët Noiz, Shibuya Hyper Cast 2 është një vitrinë e risive më të larta urbane të ndërthurura në një rrokaqiell.  

Projekti futuristik sugjeron kompresimin e blloqeve të plota të banimit në një ndërtesë të lartë bazuar në gjurmë mjedisore, duke demonstruar sesi qytetet e së ardhmes mund të strukturohen dhe operohen.

Projekti bazohet në studime urbanistike bazuar në problemet e zakonshme të qytetit: lëvizshmëri, mirëqenie sociale, administrim, financim, siguri, qëndrueshmëri dhe më shumë. Shibuya Hyper Cast 2 nga arkitektët Noiz është parashikuar për Tokyo por synon të zgjidhë problemet me metropolet në të gjithë luftën botërore me të.

Ndërsa teknologjitë e reja përparojnë, tipologjitë urbane ndryshojnë vazhdimisht: hapësirat tregtare kanë një përqendrim më të fortë në përvojën e klientit; hapësirat e punës janë më të larmishme dhe të bazuara në aktivitete; argëtimi do të jetë me bazë virtuale dhe nuk do të varet nga hapësira; gjelbërimi dhe furnizimi me ushqim do të përfshihen në strukturën urbane.

Skema strukturore është frymëzuar nga një faltore tradicionale japoneze, ku thelbi është elementi kryesor strukturor ku strukturat në formë katrore rrinë pezull mbi njëri-tjetrin, ku individualizimi, dixhitalizimi dhe ndarja e mallrave janë parashikimet kryesore sociale që drejtojnë aranzhimin hapësinor.

Shibuya Hyper Cast 2 është një propozim unik që ofron një përzgjedhje të gjerë të zgjidhjeve inovative. Ajo paraqet një qasje racionale për atë se si mund të zgjidhen kërkesat komplekse të pronësisë dhe si bashkëpunimi publik-privat mund të ndihmojë në përmirësimin e cilësisë së qyteteve të dendura në të ardhmen.