Studio me qendër në Londër, Acme, ka përfunduar një hapësirë ​​të re urbane në sheshin Al Mouj të kryeqytetit portual të Oman, Muskat. 

I vendosur në skaj të marinës, Plaza Marsa hapet drejt ujit dhe ofron një vend me hije për tiparet ujore dhe shikimin e njerëzve, shtrimin e tarracave dhe një amfiteatër për shfaqje. Lagja Al Mouj shënon një zhvillim të ri për Muskatin pasi qyteti vazhdon të zgjerohet në perëndim përgjatë vijës bregdetare.

Marsa Plaza është konceptuar si zemra e rrethit të marinës, duke e lidhur bulevardin kryesor me shëtitoren buzë detit. Ai synon të jetë jo vetëm një lehtësi për komunitetin lokal, por edhe një destinacion për publikun më të gjerë të muskatit. Të mbrojtur nga rrezet e diellit intensive nga pemët dhe kanopitë e mbivendosura, mjedisi në hije i sheshit fton njerëz të të gjitha moshave për t’u përdorur gjatë nxehtësisë së ditës dhe në mbrëmje.

Modelet e ekranit janë krijuar për të maksimizuar hijen në varësi të këndit të ekranit dhe ekspozimit, me ndryshime në rrjet për të balancuar dritën dhe hijen për secilën pozicion. Nivelet e sheshit janë ngritur dhe ngritur për ta afruar qytetin lokal deri në skajin e ujit dhe për të formuar një amfiteatër natyror rreth veçorisë qendrore të ujit.

Rrafshi tokësor i sheshit, muret e ndërtesave dhe tendat e hijeve janë të gjitha të dizajnuara si një për të krijuar një identitet vizual të unifikuar dhe për të mjegulluar kufijtë midis elementeve të veçantë. Materialiteti dhe modelet janë zhvilluar nga konteksti lokal, duke përdorur gurin vendas oman dhe modelet e zhvilluara nga gjeometritë tradicionale dhe llojet e mbrendshme.

Projekti është i ndërtuar nga guri i ngurtë lokal, mermeri i trëndafilit të shkretëtuar në gur në oman, me hapat dhe nyjet e përshkruara në granit të zi për të krijuar modelin e dyshemesë.