Një antibiotik i ri i cili ka një qasje unike të sulmimit dhe shkatërrimit të baktereve është zbuluar nga shkencëtarët.

Studiuesit në Kanada besojnë se Corbomycin e sapokrijuar mund të jetë një kandidat premtues klinik, në përpjekjen për të trajtuar çështjen në rritje të baktereve që bëhen rezistente ndaj antibiotikëve.

Sipas Organizatës Botërore të Shëndetësisë, rezistenca ndaj antibiotikëve është një nga kërcënimet më të mëdha për shëndetin global, me rreth 700,000 vdekje të vlerësuara në të gjithë botën çdo vit.

Corbomycin, së bashku me një antibiotik më pak të njohur me emrin complestatin, vrasin bakteret duke bllokuar funksionin e murit të tyre qelizor, një fenomen që shkencëtarët kanë vëzhguar për herë të parë.

Please follow and like us: