Pas konsultimeve gjatë dhe pas Kuvendit të kryetarit të ri z. Elmi Berisha, i zgjedhur në mënyrë unanime nga delegatët, u përcaktuan strukturat drejtuse të Vatrës deri në Kuvendin e ardhshëm. Ekzekutivi i Vatrës është konceptuar me strukturë të departamenteve, ku çdo zv. President drejton njërin prej departamenteve. Bie në sy ardhja e emrave të rinj si në kryesi ashtu edhe në Këshillin Drejtues, që drejton Vatrën deri në Kuvend. Vetëm në kryesi, përfshi zv.presidentët, janë 12 emra të rinj, ndërsa në Këshill janë 41 emra të rinj. Në strukturat drejtuse të Vatrës është rritur numri i femrave(ç’ka mbetet prioritet pas Kuvendit), po ashtu ka më shumë emra studuesish me grada shkencore. Dukuria tjetër pozitive është tërheqja në këto struktura të një grupi që vijnë nga shtresa e të përndjekurëve politik, të lindur në kampet e internimit. Vetëm në Kryesi janë trë të tillë.

Vatra mbetet e hapur për të gjithë ata që duan të kontribuojnë nën emblemën e saj. Po ashtu Vatra u bën thirrje shoqatave të komunitetit- për të qenë më efikas në punën tonë për çështjen Kombëtare- le t’i bashkohen Vatrës duke u federuar tek ajo, pa dëmtuar identitetin e secilës organizatë.Të bashkuar do të jemi më të fortë.

Ja strukturat Drejtuse:

KRYESIA/Executive Body of the Board

Elmi BERISHA – President
Agim REXHAJ- President Nderi

– Alfons GRISHAJ; Zv/President për çështje politike
– Ervin DINE ; Zv/President- Për çështjet inovative, integruse dhe rininë
– Besim MALOTA ; Zv/ President- Për çështjet organizative
– Pashko CAMAJ ;Zv/President- Për Marrdhëniet me Komunitetin dhe për Edukimin
– Adriatik SPAHIU ; Zv/President-Për degët dhe shtimin e anëtarësive.
– Nazo VELIU; Sekretare
– Marjan CUBI- arkëtar
– Zef BALAJ ; Anëtar
– Anton RAJA; Anëtar
– Agustin MIRAKAJ; Anëtar
– Dr Skender MURTEZANI; Anëtar
– Merita B McCormack; Anëtare
– Marjana BULKU ; Anëtare
– Idriz LAMAJ ; Anëtar
– Ibrahim KOLARI ; Anëtar
– Sokol BEJLERI ; Anëtar
– Mark MRNACAJ; Anëtar
– Milaim TAHIRI ; Anëtar
– Mondi RAKAJ ; Anëtar
– Lek PERLLESHI ; Anëtar
– Zudi KARAGJOZI; Anëtar
– Dalip GRECA ; Anëtar

KESHILLI/ Board of Directors

1- Sabit BYTYÇI- Kryetar i Këshillit
2- Albina Gjergji- Këshilltare për mediat dhe marrdhëniet me publikun
3- Dr. Paulin Marku(Këshilltar për Arsimin, Kulturën dhe çështjen Kombëtare)
4- Dr. Sokol Paja- Këshilltar për mediat dhe marrdhëniet me publikun)
5- Agim Aliçkaj
6- Astrit Gjonpali
7- Arben Zeqiri
8-Albert Pernocaj
9- Ali Lushnja
10- Alban Hoti
11- Adnan Merovci
12- Asllan Bushati
13- Angjelina Nika
14- Besnik Rexhvelaj
15- Bashkim Musabeliu
16- Bardh Tomaj
17- Çezar Ndreu
18- Kol. Dritan Demiraj
19- Dr. Arjeta Ferlushkaj
20- Dr. Hasan Ademi
21- Dritan Haxhia
22- Dem Balidemaj
23- Bedri Lita
24- Eduart Aranitasi
25- Erion Bardhi
26- Eduard Haxhia
27- Frederik Ndoci
28- Franc Anton Dodaj
29- Fero Gjonbalaj
30- Av. Harry Metuku
31- Av. Ylli Cakani
32- Gezim Nika
33- Gjok Deçkaj
34- Gjergj Ivezaj
35- Gjok Lulaj
36- Hysen Ulaj
37- Henry Gjonbalaj
38- Ilir Cubi
39-Ilirjan Blloshmi
40- Ismer Mjeku
41- Isuf Spahiu
42- Kujtim Porja
43- Klarent Novaku
44- Lek Mirakaj
45- Lumo Cungu
46- Liridona Malota
47- Luz Thaçi
48- Nazmi Berisha
49- Muhamet Omari
50- Marko Kepi
51- Mehmet Kadria
52- Mhill Velaj
53- Mhill Gjuraj
54- Ndrece Gjergji
55- Prend Qeta
56- Paulin Mrnaçaj
57- Rafaela Prifti
58- Ramiz Muja
59- Ramadan Gashi
60- Rrustem Geci
61-Simon Qafa
62 – Sejdi Husenaj
63- Sergio Bitiçi
64- Syl Ramushi
65- Sali Haxhibrahimi
66- Sokol Selmani
67- Shpresa Gallo
68- Shaqir Salihu
69 – Tonin Mirakaj
70- Thanas Gjika
71- Ylli Dosku
72- Uka Gjonbalaj
73- Valentin Lumaj
74- Xhafer Berisha
75- Xhafer Aga

Gazeta DIELLI

Editor-Dalip Greca
Editore për Gjuhën angleze-Rafaela Prifti

KRYETARËT E DEGËVE/Chapter Presidents

1- Queens -NY- Dr. Skënder Murtezani
2- Michigan – Mondi Rakaj
3- N. Florida- Adriatik Spahiu
4- Tampa-Clearwater- Tasim Ruko
5- S.Florida Kolec Ndoja
6- Orlando- Florisiana Ahmetaj
7- Hudson Valley- Anton Raja
8- Toronto – Tony Sufaj
9- Hartford-CT- Milaim Tahiri
10- New Jersey- Adem Manellari
11- Worcester – Sek. Thanas Gjika

Fotografia e Dielli Vatra
Fotografia e Dielli Vatra
Fotografia e Dielli Vatra
Fotografia e Dielli Vatra