Nata e vitit te ri.Viti i ri eshte per gjeneraten e re! Koha po kalon

shpejt, keshtu edhe jeta.Keto vitet e pas luftes shkuan
shkuan shpejt e mbrapsht, pa e perjetuar lumturine per çka mundohet secili sot ne jete.Nuk pata me i shkruar hiq keta rreshta , se edhe ashtu pak po lexon kush … Ajo qe beri ti them dy tre fjale me kete rast, ishte se disa vendbanime ne Dukagjin, ndrrimin e moteve e priten ne terr-pa rryme elektrike!Se shumica e paten terr per shume vite duke jetuar keq kjo ska dyshim.Jetuan duke mos pasur mundesi ti lidhin
si duhet dy skajet e muajt ,kur ne anen tjeter  shume pushtetare po jetojne ne stil te larte pa fije turpi…  Ata qe i drejtuan institucionet e shtetit dhe koorporaten energjetike, natyrisht jo te gjithe,  e zgjodhen rrugen e turpit , ne vend te ndershemerise ….Keshtu vjen puna qe  terri na mbuloj kaq gjate, se na dolen perpara do hajna, e do analfabet potenciale, qe nuk diten dhe nuk dine se kur  eshte bolle siq thote populli ! Lojerat me rrymen elelektrike nuk jane te reja.Keto jane sikur te gjithe lojerat tjera ..! Medet per shqiptaret se ne çfare deregje kan ra, dhe ne çfare dergje e kan pru veten …!