Një shkencëtar i NASA ka publikuar një seri animacionesh të jashtëzakonshme që tregojnë se sa e ngadaltë mund të jetë shpejtësia e dritës.

Në një zbrazëti të plotë, një grimcë e dritës është e aftë të udhëtojë 186,282 milje në sekondë ose rreth 670.6 milion mph, dhe mund të përfundojë një rrotullim të plotë rreth Tokës 7.5 herë në sekondë.

Në krahasim me pafundësinë e hapësirës, ​​ajo është shumë ngadalë, veçanërisht kur shkencëtarët po mbështeten në të për të komunikuar me planetët e tjerë. Videoja fillon me një animacion të një rreze të lehtë që rrotullon Tokën.

Mund të shihet pjesa e dritës, ose fotoni, teksa lëviz shpejt në planetin tonë pasi përfundon 7.5 rrotullime çdo sekondë. Në animacionin e dytë, klipi tregon një pamje të shpejtësisë së dritës midis Tokës dhe Hënës në kohë reale.

Distanca është 238,885 milje nga planeti ynë, duke i marrë fotonit 1.255 sekonda për të përfunduar një rrugë sipërfaqe-në sipërfaqe dhe 2.51 sekonda për një udhëtim të rrumbullakët. Sidoqoftë, NASA ka vërejtur se hëna jonë po largohet ngadalë nga Toka, duke u larguar 1 inç çdo vit, kështu që koha për shpejtësinë e dritës midis të dyve do të vazhdojë të ndryshojë.

Distanca totale midis Tokës dhe Marsit është rreth 158 milion milje dhe kërkon 28 minuta dhe 12 sekonda dritë për të përfunduar një udhëtim të rrumbullakët. Ka një ngjarje që ndodh çdo dy vjet kur planetët pozicionohen më afër, duke e bërë distancën vetëm 33.9 milion milje.

Shpejtësia e dritës bëhet shumë më e ngadaltë ndërsa udhëtojmë më larg. Gjatë kësaj kohe, koha ulet në tre minuta dhe dy sekonda për të udhëtuar në një drejtim dhe gjashtë minuta dhe katër sekonda për një udhëtim të rrumbullakët.