Kjo salcë e njohur ka pak përbërës, ju merr vetëm 5 minuta kohë dhe shoqërohet në mënyrë perfekte sa herë që gatuani perime apo mish në skarë.
Ingredientët
- 1 tufë borzilok
- 10 gjethe mente
- 2 thelpi hudhra
- 4 lugë gjelle verë të kuqe
- 6 lugë gjelle vaj ulliri
- 1 lugë gjelle rigon i freskët
- Kripë, piper për shije
Udhëzimet
1
Lani mirë erëzat dhe i copëtoni imët.
2
Në një blender bashkoni të gjithë përbërësit dhe i trazoni për 2 minuta.
3
Kalojeni salcën në një enë dhe e lini të pushojë në temperaturë ambienti për 20 minuta.
4
Pas kësaj salcën mund ta shoqëroni me perime të pjekura, apo mish skare duke i shtuar kështu akoma më shumë shije gatimeve tuaja.