Robotët autonomë mund të transportojnë së shpejti dërgesa krah korrierëve njerëz në korsitë e dedikuara për biçikleta të qytetit. 

Refraction AI quhet kompania e cila ka prezantuar një robot të shpërndarjes prej 5 këmbësh të lartë të quajtur REV-1, i cili mund të zhvendoset me shpejtësi deri në 15 milje në orë në një strukturë me tre rrota.

Roboti është i aftë të mbajë ekuivalentin e rreth katër ose pesë qeseve ushqimore në kabinën e saj, sipas firmës. Kompania thotë se dizajni i lehtë dhe i shkathët do ta lejojë atë të veprojë në të dy korsitë si në atë të biçikletave ashtu edhe në rrugë, duke e bërë më shumë efikas shërbimin e shpërndarjes.

Roboti peshon rreth 100 paund dhe është i aftë të mbajë një ngarkesë të konsiderueshme. Ai navigon në mënyrë autonome në destinacion, teksa një tekst që përmban një kod kyç do t’i dërgohet marrësit pas mbërritjes. Pastaj, marrësi thjesht duhet të fusë kodin në tastierën e robotit për të zhbllokuar ndarjen e saj dhe për të marrë mallrat e tyre.

Refraction AI thotë se do të fillojë testet me restorantet, përpara se të zgjerohet përfundimisht edhe në llojet e tjera të shpërndarjes. Roboti është i pajisur me 12 kamera dhe ka sensorë radarë dhe ultratinguj për sigurinë e shtuar. Ajo gjithashtu ka një distancë të shkurtër të frenimit, duke e bërë atë shumë më të sigurt se automjetet më të mëdha vetë drejtuese.

Së fundi, dizajni ynë dhe zgjedhjet teknike, sidomos duke u mbështetur në kamera mbi HD-LIDAR, na lejojnë të veprojmë me një platformë më ekonomike që na jep një avantazh të rëndësishëm konkurrues në efikasitetin e kostos.