Përbërësit:

2 patate

mish të bardhë

10 tranguj turshi

250 g kërpudha

4 vezë

150 g kaçkavall

200 g majonezë

300 g ajkë të tharët

1 lugë e vogël kripë

pak piper të zi

 

Përgatitja:

E piqni mishin e bardhë në tigan dhe e preni në feta. Vezët i zieni dhe ua ndani të verdhët dhe i preni në pjesë të imëta. Patatet i zieni me lëvore, ndërsa më pas i preni imët dhe u qitni kripë. Trangujt gjithashtu i preni imët.

Kërpudhat i preni në feta dhe i fërgoni me pak vaj, pak kripë dhe biber.

Majonezën e përzieni me ajkë, dhe kjo do të jetë mbushja, ndërsa më pas përbërësit i radhisni në këtë mënyrë: Patate, tranguj, mbushje, mish, mbushje, kërpudha, të verdhë të vezëve, mbushje, kaçkavall. Më pas tërë sallatën e lyeni me mbushje dhe e zbukuroni me të bardhë të vezëve të prerë imët.

E ftohni në frigorifer dhe më pas e shërbeni.