Përbërësit:
1 filxhan oriz
gjysmë lakre
2 qepë
4 lugë vaj
2 domate
spec të kuq të bluar
piper
kripë
kerri
spec djegës
Përgatitja:
Nxehni yndyrën në një tenxhere dhe marinoni qepën e grirë, pastaj shtoni lakrën e grirë, kripën dhe specin e kuq të bluar.
Lëreni të marinohet, shtoni 3 filxhan ujë të valuar. Përafërsisht pas dhjetë minutave shtoni orizin.
Lëreni gjellën të vlojë në zjarr mesatar, duke e përzier shpesh.
Pak para se të përfundojë zierja, shtoni domaten e qëruar dhe të grirë, piperin, kerrin dhe specin djegës.
Lëreni të vlojë disa minuta.
Qiteni në enën e lyer për pjekje dhe lëreni të piqet ngadalë për një kohë të shkurtër në furrë të nxehur më parë.
Ju bëftë mirë.