Kur ndahemi nga dikush që e kemi dashur, në mendje na vijnë ide nga më të ndryshmet dhe kemi një përzierje ndjenjash që fillojnë nga hakmarrja tek dëshpërimi.

Nëse ka disa gjëra që nuk duhet të bëni pas ndarjes, janë ato që dëmtojnë jetën tuaj pas këtij kapitulli të mbyllur dhe që mund t’i lexoni më poshtë:

1.Mos u hakmerrni dhe lëreni ta kuptojë se çka ka humbur.

2.Ndryshojeni rutinën, ndryshoni vendet në të cilat shkoni dhe të krijoni kujtime të reja, në të cilat nuk përfshihet ai.

3.Mos flisni me shumë njerëz për ndarjen, pasi nesër mund të pendoheni për atë që keni thënë.

4.Mos e ndiqni në rrjetet sociale, kështu nuk do ta keni të lehtë ta harroni.

5.Mos bini në grackën “dua që prapë të jemi miq”, është e rëndësishme t’i qëndroni larg.

6.Kujdes me lidhjet e reja. Mundohuni ta harroni krejtësisht ishin, para se të filloni diçka të re.