Në ditët e festimeve të 11-vjetorit të Pavarësisë së Kosovës, në sallën kryesore të Bibliotekës Kombëtare e Universitare të Prishtinës, më 18 shkurt 2019, u mbajt “Ora Letrare e Pavarësisë” dhe “Ndarja e Çmimeve Vjetore Letrare”, organizuar nga Unioni i Shkrimtarëve e Kritikëve Shqiptarë.

               Në këtë Veprimtari tradicionale letrare poeti Hasan Muzli Selimi nga Shqipëria u vlerësua e nderua me ÇMIMIN SPECIAL “PAVARËSIA” për “Vepra Poetike e Vitit”, për vëllimin e tij poetik “Hereoglife në muzg” (Tiranë, 2018).

               Poetit Hasan Muzli Selimi ia dorëzoi Çmimin Special “Pavarësia”, z. Reshat Sahitaj, kryetar i Unionit të Shkrimtarëve e Kritikëve Shqiptarë, një ndër personalitetet e njohura të kulturës, letërsisë e gazetarisë në Kosovë, etj., njeri me kontribute kulturore e ndihmëtare në shtete e vise shqiptare në Ballkan e në Mërgatat Shqiptare si në Francë, etj.

               Poeti e shkrimtari Hasan Muzli Selimi është fitues i disa çmimeve kombëtare e ndërkombëtare në Shqipëri, Kosovë, Itali, etj.; autor i 12 librave, bashkautor në disa antalogji poetike shqiptare e të huaja; mban disa tituj nderi të dhëna në Shqipëri, Amerikë, etj.

               Me këtë rast, në këtë veprimtari kombëtare panshqiptare, të organizuar në Prishtinë, ishin të pranishëm poetë e prozatorë dhe kritikë letrarë nga Kosova, Shqipëria, Mali i Zi, Maqedonia, Lugina e Preshevës, nga Mërgatat Shqiptare në Botë.