Ndonëse komunat e Kosovës kanë nisur dje ditët festive të pavarësisë, niveli qendror sot zyrtarisht nis festën e 11 vjetorit të pavarësisë.

Sipas agjendës zyrtare,  aktivitetet do të fillojnë me datën 16 shkurt për të vazhduar deri me datën 17 shkurt.

Ndër manifestimet kryesore për shënimin e 11-vjetorit të shpalljes së pavarësisë do të përfshijnë nisjen e Deklaratës së Pavarësisë nga objekti i Qeverisë në 7 qendrat kryesore të Kosovës, vendosjen e punimeve artistike “Simbolet e Pavarësisë”, në sheshin Skënderbeu, hapjen e panairit të produkteve vendore dhe vendosja e flamurit shtetëror në rrethet kryesore të kryeqytetit.

Kjo është agjenda zyrtare:

E shtunë, 16 shkurt 2019

09:00

Deklarata e Pavarësisë

Nisja e Deklaratës së Pavarësisë nga Kuvendi i  Republikës së Kosovës,  për në 7 qendrat kryesore të Republikës së Kosovës

Prishtinë, Mitrovicë, Pejë, Prizren, Gjilan, Gjakovë, Ferizaj

E diel, 17 shkurt 2019

08:00- 08:30

Mbledhja festive e Qeverisë

Vendi: Objekti i Qeverisë

08:30 – 08:45

Ngritja solemne e Flamurit të Republikës së Kosovës

Të pranishëm liderët shtetëror

Vendi:  Oborri i  Qeverisë

08:45 – 09:00

Vendosje kurorash tek shtatorja e ish Presidentit

Dr. Ibrahim Rugova

Nga liderët shtetëror

Vendi: Sheshi “Ibrahim Rugova”

09:40 – 09:50

Vendosja e kurorave në kompleksin

“Adem Jashari”  në Prekaz

Nga liderët shtetëror

10:45 – 11:30

Seanca Solemne e Kuvendit të Republikës së Kosovës

Vendi: Objekti i Kuvendit

12:20 – 13:00

Parakalimi i Trupave të Forcës së Sigurisë së Kosovës

Prej Sheshit “Nënë Tereza” deri te Sheshi “Ibrahim Rugova”

13:00 – 14:00

Koktej rasti për të gjithë të ftuarit në Parakalimin e Trupave të FSK

Vendi:  Sëiss Diamond Hotel

19:30

Pritja shtetërore për të gjithë të ftuarit (PA MEDIA)

Pritja shtetërore nën përkujdesjen Kryeministrit të  Republikës së Kosovës

Sh.T. Ramush HARADINAJ

Vendi: “VENUS” Hotel