Ideja për shkëmbim territoresh është ide e kahmoçme serbomadhe! Të hapësh sot temën e shkëmbimit të territoreve me Serbinë, do të thotë t’ua mundësosh burrështetasve serb të mos e ndjejnë ngarkesën e krimeve të bëra në Bosnje dhe në Kosovë, por bisedën ta kthejnë aty ku ishte në kohën kur filluan luftërat e fundit ‘ballkanike’ – të flitet për at se deri ku shtrihen kufijtë e Serbisë!

Të hapësh këtë temë e të harrosh se ke 30 për qind shqiptarë në Maqedoni, pra të mos kërkosh zgjidhje integrale të çështjes shqiptare në Ballkan, kjo do të thotë se ose je kokëzbrazur, ose ke hallin si ta shpëtosh vetveten nga përgjegjësia për krimet e bëra!”